Lam - shawarma
Dette trenger du
- ½ kilo lam (lår, bog, fårikålkjøtt e.l.)
- Marinade
- 1 ts spisskummen
- 1 ts koriander
- 1 ts Ursa Major New Mexico rød chilipulver
- ½ ts kanel
- 1 ts paprika - røkt
- 1 ts salt
- 1 ts Ursa Major Tellicerry pepper
- 4 fedd hvitløk
- Saften fra en hel sitron
- ½ dl olje – omtrent…
- Grønnsaker til grilling – for eksempel
- Sopp (hel)
- Purre (hel)
- Paprika (hel)
- Zukini (i skiver)
- Gul squash (i skiver)
- Aubergine (i skiver)
- Løk (hel eller halv)
- Tomater (hele på kvist)
Salat og/eller hummus som tilbehør
Slik gjør du:
Grovhakk hvitløk og ha dem i en morter, ha så i saltet og knus hvitløken til en mos. Den blir nesten flytende. Ha i sitronsaften og bland godt. Deretter alle krydderne og til slutt oljen. Ha i passe masse olje slik at du får en tykk, men flytende konsistens på marinaden.
Mariner kjøttet over natten – hvis du har så mye tid. Grilles på høy direkte varme til du har fått skorpe, deretter legges over på indirekte varme til kjøttet er mørt. Samtidig grilles grønnsakene som du har rullet i resten av marinaden.
Rensk og kutt opp grønnsakene, ha på litt salt, pepper, sitron & olje. NAM!!