Cabritos - fårikålkjøtt i taco
Cabritos er en Mexicansk rett som opprinnelig består av geitekje, her brukes imidlertid fårikålkjøtt.
Dette trenger du:
- 600 gram fårikålkjøtt
- 2 tomater - grovhakket til sausen
- 1 løk i skriver
- 4 fedd hvitløk
- 1 ts Ursa Major Ancho Grande chilipulver
- 1 ts Ursa Major New Mexico Rød chilipulver
- 2 ts Ursa Major Taco Mix
- ½ ts Ursa Major Tellicherry pepper grovkvernet
- ½ ts oregano
- 1 ts brunt sukker
- 2 laubærblader
- 1 ts salt
- ¼ dl eplesider eddik
- Nok vann/kraft til at sausen dekker kjøttet helt - omtrent ½ dl
Til garnityr:
- En rød løk, finhakket (evt. sjalottløk)
- En rød chilipepper, finhakket
- To grovhakkede tomater
- Et par lime
- En kvast cilantro (koriander)
Slik gjør du:
Dette tar litt tid, men det er ikke mya arbeid og det er ganske enkelt.
Kjøttet legges i en saus (i en gryte) som settes i ovn i et par, tre timer.
Først lager du sausen:
Ha olje i en varm glasert jerngryte og stek løken til den har begynt å bli brun. Tilsett hvitløk og stek et par minutter til. Ha i de to chilipulverne samt taco mixen og stek i ytterligere to minutter. Slå i eddiken og rør ut bunnen av gryten. Ha så resten av ingrediensene og småkok det hele under lokk i omtrent 20 minutter. (Og setter stekeovnen på 180 grader).
Du behøver ikke grille kjøttet, men hvis du vil gjør du det nå!
Det gjøres på moderat, direkte varme i ti minutter på hver side slik at du får litt bruning og røyksmak på det hele. Pass på at ikke det er for varmt, kjøttet er fett og tar lett fyr! (Krydre med salt, pepper og New Mexican rød før du griller.)
Nå har du kjøttet over i gryten, der skal det være tilstrekkelig med saus til at kjøttet dekkes helt av denne. Ha gryten i oven til kjøttet lett løsner fra benet. Koketiden avhenger av mørheten på kjøttet du bruker. Fårikålkjøtt kan jo være så mangt i så måte. Når koketiden er oppnådd river du kjøttet opp i strimler ved bruk av en tresleiv eller lignende.
Kok inn sausen til det er passe masse saus igjen. Ha det strimlede kjøttet tilbake i gryta og bland sammen. Det skal være fuktig, men ikke suppe.
Server på taco med tradisjonelt Mexicansk tilbehør. Det vil si hakket løk, chili og tomater med koriander og en skvett limejuice på toppen. Dette er veldig godt!
Klikk her for krydderpakken som har det du trenger til denne retten.